Värmande Indisk Gryta

När hösten är här och kylan tränger sig på, är det extra härligt att mysa hemma med nära & kära!

Tända ljus och slå sig ned vid matbordet till något värmande & gott. Låta kryddorna ta över och boosta kroppen med bra energi.

Jag är urusel på att följa recept. Freestylar gärna och gör någon egen twist. När jag väl följer recept tar det 1 timme extra att laga maten. Så här kommer receptet på min indiska gryta, på ett ungefär.

OCH den är veganvänlig :)

Värmande Indiska Gryta (på ett ungefär):

Ingredienser

1 blomkålshuvud

1 stor gul lök

600 gr fryst bladspenat

2 vitlöksklyftor

Riven ingefära (efter smak... jag kör lite extra)

Ca 2 dl iMat (Oatly)

Oh, nu kommer vi till kryddorna och det är NU jag freestyler ordentligt. Så denna rätt smakar aldrig likadant. Smaka av och bara kör! Mycket kryddor!

Kanel

Veggiebuljong

Gurkmeja

Ingefära (riven)

Curry

(Går även att addera Garam Masala & Paanch Punch, tyvärr hade jag inte det i kryddskåpet)

Nu lagar vi!

Koka ris (jag festar till det med klibbigt)

Kör i olja i en ugnsform, dela blomkålen och kör i in i ugnen så att den blir någorlunda mjuk.

Hacka löken och stek i en panna tills den blir genomskinlig, då tillsätter du alla kryddor & låter fräsa ihop några minuter. Tillsätt grädden (iMat) och spenaten och låt puttra ihop.

Addera blomkålen tillgrytan.

Duka, servera, ät & njuuuuut!

(Vegetariskt alternativ: Toppa med halloumi stekt i kuber.

Smaklig måltid

/Becca

Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ mig
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon