Att vara eller att icke vara...

Min utmaning, #veganveckorna, som har pågått under hela september är över!

Redan i lördags, dvs snart en vecka sedan, satte jag punkt. Så vad har hänt sedan dess?

Det roliga är att jag fortsatt med vegansk kost helt & hållet med två undantag på två kalas där det har bjudits på annan mat. Det känns helt OK! Men jag är ändå förvånad över hur min kropp dras till en plantbaserad kosthållningen, istället för att äta animaliska livsmedel (såsom kött, fisk, fågel, ägg, mjölkprodukter etc).

Min hjärna reflekterar inte lika mycket längre, utan går på rutin när det är dags för frukost, lunch & middag! Sedan ska jag verkligen utmana mig själv mer i det veganska köket och lära mig mer.

Det jag reflekterat över efter denna period, är hur mycket bra vegansk mat det finns i stan!

Har hunnit med en hel del restaurangbesök och är väldigt imponerad. Det finns sällan lika många alternativ på menyn, men mindre att välja på = mindre beslutsångest!

Min upplevelse efter den här månaden som helvegan är att jag känner mig ren/klar i kroppen (förutom ballongmagen som dyker upp ibland, men det är en världslig sak), bra återhämtning & pigg i kroppen, bättre hy & ett mer jämnt blodsocker. Jag ser kommande två månader som en fortsatt analys på hur kroppen och hälsan reagerar!

Är du vegan nu?

Jag säger att jag är 99% vegan och 1% allätare.

Dvs att jag väljer en plantbaserad kost, men kan se mellan fingrarna om jag blir bortbjuden på middag och annat bjuds. Det är så jag känner för tillfället och jag ser #veganveckorna fortfarande som ett test som jag vill utvärdera om ytterligare två månader.

Tips!

Ling Long är ett av mina välbesökta lunchhak. De har endast veganska rätter under lunchen & nedan kan du sukta en av mina absoluta favoriter..Den Misorostade Sötpotatissalladen!

Mättande & god.

Trevlig torsdag!

/Becca

Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ mig
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon