Lillördag.

Lillördag är en svensk benämning för den vardag som anses vare lite festligare och då man till exempel äter godis/snacks, en finare middag eller går på restaurang, dans eller bio. Ordet kommer ifrån piglördag, vilken inföll på onsdagar, det var då pigan enligt traditionen hade ledigt eftersom hon inte fick vara ledig på den riktiga lördagen.

Den vanligaste dagen för lillördagen att infalla på är onsdagen men även tisdagen och torsdagen förekommer.

- Wikipedia

Ovanstående text stämmer ju rätt bra in på mig!

Go & Gla' - Kexchokla'

Ta en Plopp!

Eye Candy

Köksbordet.

Idag unnar jag mig lite extra gott till lunchkaffet, jag plockade även med mig en ny fantastisk bukett från Blomsterverket, som ligger på samma gata, och ikväll blir det filmkväll i soffan med familjen. Vi ska se filmen "Sing". Jag & Louie såg den på bio i vintras och då den var så bra har vi bestämt att vi ska se den ikväll igen.

En lillördag som passar mig som handen i handsken idag.

Vad gör du denna onsdag?

Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ mig
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon