Boka in en dejt

En gång i veckan bokar jag in en dejt med mig själv! Under denna dejt utövar jag oftast Yoga eller Pilates. Jag har under hela mitt vuxna liv haft svårt att boka in lugnare pass i min träningsplanering pga att i min värld har jag inte tränat! Men ack så fel jag har haft!

Jag har tidigare jobbat på en Pilatesstudio & vet vilken tuff träning det kan vara, även fast du inte svettas floder & pulsen är på max. Men det har liksom inte varit för mig... Förrän något halvår tillbaka. Jag älskar fortfarande mina kick ass-pass som får endorfin & adrenalin samspela, men allt handlar om balans.

Igår var det återigen dags för dejt och jag hamnade spontant på en Yin Yoga på SATS Stureplan, för det passade med mitt schema igår. Yin Yoga är en lugn och meditativ yogaform där fokusområden ligger på bindväv, leder & ligament. Man håller varje position i flera minuter & fokuserar på andningen. För mig var det välbehövligt & magiskt! Att under 1 timme ge kroppen och sinnet kärlek, lugn & harmoni. Att tillåta kroppen vara som den är utan prestation & måsten.

Tack till underbara Elin Wennman som höll i passet <3

Jag möter ibland människor som går vid slutet/avslappningen av ett pass och det slår mig hur pass många människor som har svårt att bara ligga stilla & lyssna på sina egna andetag. Som direkt flyr till nästa uppdrag, till skrivbordsplatsen eller den högt plingande telefonen.

Jag säger inte att det är lätt! Det krävs lite tärning som med allting annat.

Ibland gör det ont. Ibland är störningsmomenten runt omkring svåra att slå bort. Ibland rinner tårar. MEN det är nyttigt! Det hjälper iallafall mig att hitta ett fokus, ett lugn & ett djup.

Så öppna upp kalendern och boka in en dejt med dig själv.

Kärlek / Rebecca

Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ mig
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon