Boktips!

Jag har saknat bloggen! Det har varit fullt upp med roligheter & jobb och just därför har det varit lite tyst här på bloggen. Veckorna går & det är endast 18 dagar kvar till julafton! Just därför tänkte jag passa på att tipsa om några böcker ni kan inhandla till er själva alternativt ge bort i julklapp.

HJÄRNSTARK

Här rabblas flera anledningar upp till varför det är så viktigt att röra på sig!

I Hjärnstark visar Anders Hansen, överläkare i psykiatri och författare till boken Hälsa på recept, vilka mekanismer i din hjärna som omvandlar promenaden eller löprundan till inget mindre än en mental ”uppgradering”. Du får lära dig vad det beror på och du får konkreta tips på hur du ska röra på dig för att uppnå alla positiva effekter som forskningen har kunnat visa.

NYFIKEN GRÖN: MERA VEGO-MINDRE REGLER!

God, enkel, vegetarisk kost! Jag har testat ett flertal recept från boken och det är en kokbok som frontas i mitt kök just nu ;) Några av mina personliga favoriter är "Familjens Curryfavorit", en god gryta med bl a linser, blomkål, kokosmjölk etc, "Frittata med grönkål & bönor", "Äppel- och Blomkålssoppan" som dessutom är Vegan eller smarrig Rödbetshummus som jag inte kan få nog av!

FOOD PHARMACY

Skrivet på ett pedagogiskt & roligt sätt! Grotta ned dig i tarmfloror, goda bakterier & matnyttiga recept (t ex Professor Stigs antiinflammatoriska supersmoothie, som jag någon gång lär mig dricka & tycka om).

Trevlig läsning!

/Rebecca

Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ mig
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon